mandag 27. juni 2011

Rabarbradrikk

I går fikk jeg reddet resten av rabarbraen fra hagen før regnet kom i dag. Lagde herlig rabarbradrikk. Ingenting blir mer sommer enn dette. Smaker sol, bading og sene kvelder....

1 1/2 kg rabarbra
4 l vann
250 g sukker
saften av 1 sitron

Vask stilkene og skjær dem i ca 5 cm lange biter. De skal ikke skrelles. Kok dem møre. Sil saften gjennom en bærstrie, kjøkkenhåndkle e.l.

Løs sukkeret opp i den varme saften, tilsett sitronsaft og gi et oppkok. På grunn av at det er forskjell på hvor søt rabarbraen er kan man gjerne smake om det trengs mer sukker.

Fyll på rene, varme flasker. Drikkes avkjølt, gjerne med isbiter i. Nyt sommeren!!



Kilde: Red. A. Kirste og A. Strømstad. Kokebok. J.W. Cappelens forlag A.S, 1991.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar