fredag 3. juni 2011

Potet og chorizo

En enkel salat som er super til piknikmat. Enkel å lage, enkel å ta med og enkel å spise.

Poteter kokes og avkjøles. Skrelles og skjæres i store terninger. Finhakk 1/4 purre og 1 paprika, og ha sammen med potetene. Chorizo skjæres i skiver og stekes på sterk varme. Når de er ferdige haes de over potetene sammen med kraften. Kraften blander seg godt inn i potetene og gir en herlig smak. Hvis ikke chorizoen er altfor sterk kan man pepre salaten. Ha til slutt i masse fersk persille.

Bland godt og dekk til. La stå i minst en halvtime slik at purren og paprikaen kan dampes myk av varmen fra potet og chorizo. Kan gjerne serveres kald eller lunken.


Her er salaten piknikmat sammen med enkle tortillawraps: Tortillalefser dynkes litt med vann og stables inni et kjøkkenhåndkle. La trekke i ca 15-30 min. Smør på kremost, og legg utover ruccola eller fersk spinat. Legg på et lag med spekeskinke, salami, røykelaks e.l. Dyss over litt gressløk og rull sammen. Skjær i passe fingermatstørrelser.

2 kommentarer:

  1. Å, det så godt ut!

    Fin blogg - her vil jeg nok stikke innom igjen. Jeg fant deg gjennom Brigg.

    M:)

    SvarSlett
  2. Tusen takk, Monica!! Og Brigg er skjønn!!
    Katrine.

    SvarSlett