Et fantastisk, gult frokostbrød som er enkelt å lage og som sørger for at man får egg til frokost også. Tar jo litt tid å lage, så dette blir nok helst lunsj hos oss! Eggene bør males etter steking slik at det ikke kommer for mye farge over på brødet.
Til 6 personer:
1 ts salt
1 pk gjær
2 ss olje
Ca 2 dl lunken melk
6 egg til toppen
3 eggeplommer til å pensle brødet med
Bland alt det tørre. Ha i olje. Løs gjæren opp i en liten del av melken. Bland i melet. Spe på med melk til deigen kan knas, men fremdeles er ganske klissete. Kna godt i ca 5 min. Strø litt mel på toppen og legg litt plastfolie løst oppå. Sett på et lunt sted i ca 1 time.
Kna deigen på nytt og lag en lang pølse som settes sammen i en sirkel. Stikk hull i eggene i den butte enden, og sett den spisse enden ned i brødet. Skal man lage krans til flere personer kan man lage små rundstykker inni kransen og sette ett egg i hvert rundstykke.
La etterheve i ca 45 min. Pensle hele kransen med eggeplomme for å få den fine påskefargen. Stekes på 220 g i 20 min. Avkjøl på rist og dekorer eggene. Brødet er mykt og luftig og kommer til å forsvinne på en, to, tre.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar