Blåskjell kan lages med mange spennende smaker, men det er denne tradisjonelle med grønnsaker og hvitvin jeg alltid faller tilbake på. Hvis jeg eksperimenterer med nye smaker lager jeg allikevel en porsjon med denne i tillegg. Blåskjellene må skrubbes godt hvis man sanker selv. Kjøper man dem i butikken trenger de stort sett bare en skyll i friskt vann.
Til hovedrett skal man beregne i hvert fall ½ kg blåskjell per pers, men hos oss tar jeg alltid godt i og beregner 1 kg . Er det rester kan de plukkes utav skjellene og varmes opp igjen i en fiskegryte eller haes på skiven til neste måltid. Ellers trenger man til 4 personer:
1 gulrot
2 fedd hvitløk
1 glass tørr hvitvin
1 boks hakkede tomater
Urter, salt og pepper
Grønnsakene finhakkes og surres på middels varme i noen spiseskjeer olje til de begynner å bli møre. Bruker man tørkede urter tar man de i samtidig. Bruk det man har og det man liker. Denne gangen brukte jeg en ferdig blanding av provenceurter. Bruker man ferske urter has de i helt på slutten.
koke godt inn, ca 5 min. Ha så i boks med tomater og samme mengde vann som i boksen med tomater. Kok i 5 min til, og smak til med salt og pepper.
Ha i blåskjellene. Pannen skal bare være halvfull, så kok blåskjellene i to omganger hvis nødvendig. Rist på pannen etter 5 min slik at alle skjellene bytter plass. Kok i 5 min til. Skjellene skal være vidåpne når de er klare.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar