mandag 14. mars 2011

Rullekake med sjokoladeoverraskelse



Denne kaken er en blanding av den tradisjonelle norske rullekaken og herlig belgisk sjokolade. Som kontrast har jeg brukt hakkede peanøtter inni og ferske bringebær på toppen.



Begynn med fyllet:
Som fyll har jeg valgt en belgisk sjokoladedessert: link

I tillegg:
Grovhakkede salte peanøtter
Friske bringebær

Lag hel porsjon av desserten, og la stå kaldt til rullekaken er klar.

Rullekake:
3 egg
1 ½ dl sukker
1 ½ dl hvetemel
½ ts bakepulver

Sukker og sjokoladestrø

Visp egg og sukker til eggedosis. Ha i hvetemel og bakepulver. Kle en langpanne med bakepapir, og fordel deigen jevnt utover. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 7 minutter.



Legg bakepapir på bordet og dryss på sukker og sjokoladestrø. Velt den ferdigstekte kaken oppå. Hvis kaken henger fast i bakepapiret kan papiret pensles litt med vann. Dyss over et par-tre håndfuller hakkede peanøtter, og smør utover ca halvparten av fyllet. La resten av stå kaldt natten over.



Rull sammen kaken og sett på et kjølig sted natten over slik at fyllet setter seg.



Kaken kan serveres slik den er med friske bringebær til, men for å gjøre det lille ekstra vil jeg skjære den i skiver, ha en spiseskje fyll på hvert stykke og dandere med bringebær på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar