Ostekake er
skikkelig godt, spesielt hvis man lager alt fra bunn og ikke bruker kjøpegelé i
den. Denne ostekaken er sommerlig frisk med ekte stikkelsbærgelé, og smaker
ekstra godt med rømme i ostemassen. Bunnen er tilsatt litt grovmalte
kaffebønner, noe som både gir en kjempegod smak og gjør bunnen enda mer
knasende.
Bunn:
225 g
havrekjeks
100 g smør
20-25 hele
kaffebønner
Grovhakk
kaffebønnene. Knus kjeksene, og smelt smøret. Bland alt godt sammen. Kle en
springform med bakepapir i bunnen, og trykk kjeksmassen utover. Sett kjølig til
det har stivnet.
Ostefyll:
400 g
kremost
150 g rømme
100 g melis
1 ts
vaniljesukker eller -ekstrakt
1 sitron
5 plater
gelatin
Legg gelatin
i bløt i kaldt vann i 5-7 minutter. Vask sitronen godt i varmt vann og riv av
det ytterste, gule laget. Skjær sitronen i to og press utav saften. Sett til
sides. Rør ost og melis godt sammen til en luftig masse, og tilsett rømme og
vanilje. Ha i sitronskall. Varm sitronsaften til rett under kokepunktet og rør
ut gelatinen i den. La avkjøle til under 40 grader før den has i ostekremen i
en tynn stråle mens man rører hele tiden. Ha ostekremen i kakeformen og sett
kaldt til den har stivnet.
Stikkelsbærgelé
500 g
stikkelsbær
200 g sukker
2 hele
stjerneanis
4 plater gelatin
Fjern hamsen
fra stikkelsbærene og kok opp med sukker og stjerneanis. . La trekke i 10-15 minutter
Sil av skallet og frøene i stikkelsbærene. Legg gelatinen i bløt i 5-7
minutter. Gi stikkelsbærsaften et lite oppkok og bland i gelatinen. La saften
avkjøle til romtemperatur før den helles over ostemassen. Sett kaldt til geleen
har stivnet. Pynt med hele valnøtter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar