tirsdag 26. mars 2013

Prinsessepudding (semulepudding)

Prinsessepudding vekker barndomsminner. Enkel usminket dessert. Bare på søndagene, av og til. Prinsessepudding heter vel også semulepudding, og er egentlig bare semulegrøt tyknet med eggeplommer, servert med rød saus. Fantastisk enkelt og fantastisk godt. Denne ble veldig godt mottatt både av store og små. Gamle minner for de store og ny opplevelse for de små.  Bør ikke gå i glemmeboken.

Prinsessepudding, 8 porsjoner
1 liter melk
1 ¼ dl semulegryn
2 ss smør
3 eggeplommer
2 ss sukker

Smelt ½ ss smør i en tykkbunnet gryte. Ha i melk og kok opp. Dryss over semulegryn og rør godt til alt er oppløst. La grøten småkoke i ca 10 min. Rør i resten av smøret. Visp sammen eggeplommer og sukker og ha i grøten. Rør godt sammen og varm forsiktig opp til like under kokepunktet. Smør en form og strø med sukker. Ha grøten i og la avkjøle. Hvelv puddingen på et fat før servering. Kan også bruke porsjonsformer.

Rød saus:
3 ½ dl sterk saft av rips, bringebær eller jordbær
½ ss sukker (valgfritt)
1 ss potetmel

Kok opp sterk saft. Tilsett ½ ss sukker hvis ønskelig. Bland potetmel ut i ½ dl vann og hell i saften. Kok opp og la koke i 2-3 min. Avkjøl sausen.

Hell litt saus over puddingen før servering og sett resten på bordet.



1 kommentar: