Jeg er utrolig glad i kastanjer, og
blir overlykkelig når jeg finner dem i butikken. Jeg fant
vakumpakkede nå rett før jul, og kjøpte en hel haug. Her kommer
første rett. Kastanjene smaker nydelig sammen med deilig, sprøtt og
salt bacon, og er ekstra godt til rosenkål som er litt bitre i
smaken. Dette ble et nydelig lite måltid en lørdags kveld. Kan
tenke meg at det også gjør seg som tilbehør til kalkun! Oppskriften
kommer fra Nigella (http://www.foodnetwork.com/recipes/nigella-lawson/brussels-sprouts-with-chestnuts-pancetta-and-parsley-recipe/index.html).
Baconet jeg brukte i denne retten er en
gave fra gode venner som har røkt det selv. Eksklusivt! Enda mer
eksklusiv er vinen jeg brukte. Marsala hadde jeg ikke, men hadde 30
år gammel eplevin fra pappas kjeller. Søt og herlig.
Til 4 personer:
500
g rosenkål
250
g kastanjer, vakumpakkede eller hermetiske
200
g bacon eller pancetta
2
ss smør
0,5
dl marsalavin (eller annen søt hvitvin/portvin)
1
bunt bladpersille
Svart
pepper
8
tynne skiver hvitt brød
Extra
virgin olivenolje
Rens
rosenkål ved å fjerne de ytterste, seige bladene. Skjær et kryss i
stammen på rosenkålen. Kok eller damp kålen slik at den er så
vidt mør. Sil av vannet.
Skjær
bacon i små terninger, og stek det sprøtt. Tilsett smør og
kastanjer, og knus kastanjene forsiktig i pannen. Press på dem med
en sleiv slik at de faller fra hverandre. Når kastanjene er
gjennomvarmet skrur man opp varmen og tilsetter vin. La koke inn til
en tykk masse. Skru ned varmen igjen.
Finhakk
bladpersille, og tilsett halvparten sammen med rosenkålen. Pepre, og
rør godt.
Hell
litt god extra virgin olivenolje over skivene og stek dem på 220
grader i ovnen i 5-6 minutter til de er sprø og gyldne. Anrett
rosenkål på tallerkener, og dryss over resten av den hakkede
persillen. Server sprø skiver ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar