Waldorfsalat er en av mine store svakheter. En herlig salat som passer til koldtbordet og på buffeten, som tilbehør til kalkunen, og ikke minst til julefrokosten. Ikke mange retter som er så allsidige. Jeg spiser den helst en sen frokost i romjulen. En nydelig start på dagen sammen med ferskt brød og røkt skinke.
2 dl majones
2 dl kremfløte
½ sellerirot
1 grønt eple
En håndfull druer
100 g valnøtter
Knivsodd kajennepepper
Noen dråper sitronsaft
Salt og pepper
Selleriroten kokes så vidt mør i lettsaltet vann. Avkjøl. Skjær i små terninger. Skrell eplet og skjær i små terninger. Grovhakk valnøtter og skjær druer i to. Halvpisk kremfløte og bland i majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha resten i sausen, og bland godt. Jeg synes salaten blir best når den har stått over natten.
Pyntet med valnøtter, druer, rosépepper og laurbærblader |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar