Tidligere har vi laget tomatsuppe: http://frasjeltilmage.blogspot.no/2012/09/skolekjkken-for-de-minste-tomatsuppe.html
Denne gangen er det ChocoLanas polarbrød vi har laget. Disse polarbrødene har vi laget mange ganger, og i ulike varianter. Kjempegode og sunne brød som forsvinner på et blunk. Vi lagde dem litt grovene enn Chokolanas oppskrift, og fremdeles kjempegode.
Nøyaktig oppmåling |
300 g hvetemel
600 g havremel (eller finmalte lettkokte havregryn)
1 ss sukker
1 pk gjær
1/2 ts salt
2,5 dl lunkent vann
3 dl lunken melk
1 dl rapsolje
Bland alt det tørre, unntatt sukker. Rør gjæren ut i lunken væske sammen med sukkeret, og hell i det tørre. Elt godt sammen. Dekk med plast og la heve i 45 min.
Del deigen i 4 emner. Kjevle ett og ett emne til ca 1/2 cm tykkelse. Stikk ut passende polarbrød eller skjær rundt en bolle. Vi lagde både små runde, firkanter og hjertepolarbrød. Legg på bakeplate med bakepapir, og prikk i dem med en gaffel. Etterhev 5 min, og stek dem i forvarmet ovn på 220 grader i 7 min. Perfekt til å kaste i fryseren for et nydelig måltid midt i uken.
Her i huset spises de med prim og hvitost, samtidig altså!
Gjær er viktig! |
Går ned på høykant! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar