Selve borgen er vanlig sjokoladekake, skjært ut av en langpanne. Oppskrift finnes her: http://frasjeltilmage.blogspot.no/2011/03/prinsessekake.html. Tårnene er laget av en sjokoladerullekake. Oppskrift på den finnes her: http://frasjeltilmage.blogspot.no/2012/03/vintage-rullekake.html Tilsett også 3 ss kakao i røren, og erstatt gjerne hvetemel med potetmel.
Rullekaken ble fylt med smørkrem, som også ble brukt til å dekke hele kaken. Man trenger:
200 g smør
200 g margarin
500 g melis
1 eggeplomme
2 ss vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang
Snop til pynt
Smør og margarin må ha romtemperatur. Rør det sammen til det er lyst, og tilsett melis i 3-4 omganger. Ha i eggeplomme, og rør godt til alt er skikkelig blandet. Ha i vanilje og pisk kremen luftig. Tilsett farge.
Tårn:
4 iskjeks
1/2 eggehvite
melis
strøssel
Pisk en 1/2 eggehvite løst. Ha i melis til blandingen er tykk nok til å males på iskjeksene. Dekk kjeksene med strøssel. La tørke før de has på kaken.
Lag først rullekaken, og fyll den med smørkrem når den er avkjølt. Rull kaken i plastikk og la stå i kjøleskapet noen timer til fyllet er stivt.
Lag sjokoladekake i langpanne og skjær ut ønsket størrelse på borgen. Skjær litt av i hjørnene slik at tårnene passer bedre. Dekk kaken med glasur. Ta frem rullekaken og del i 4 like store deler. Sett dem i hjørnene og dekk med glasur. Ta resten av glasuren i en sprøytepose og pynt langs kantene. Pynt så med strøssel, smarties og annen snop. Sett tårnene på toppen som kronen på verket.
Til tvilling I ble det en litt enklere og mer nøktern kake, men han var like fornøyd. En halv langpannekake fikk grønn smørkremglasur og 6 fotballys! Spiselig papir fra Wilton rundt kanten.
Mye kake, og selv 16 småtroll på besøk klarte ikke å sette alt til livs!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar