Jeg måtte selvfølgelig bake fotballmuffins med idrettslagets farger i pynten (gul og svart). Hadde tenkt å pynte med små sjokoladefotballer på toppen, men det var ikke å oppdrive forrige uke. Da ble det tyggiskuler i stedet. Runde som fotballer er de også.
Til ca 24 små muffins:
150 g romtemperert smør
2 dl sukker
3 store egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker eller -ekstrakt
1 moden banan
50 g hakket melkesjokolade
Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg. Knek bananen med en gaffel og bland i røren sammen med sjokolade, mel, bakepulver og vanilje. Fyll muffinsformer 3/4 fulle, og stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 12 min. Stikk i dem for å se om de er stekte.
Klare til å sprøytes med krem |
Topping:
100 g smør
100 g margarin
ca 300 g melis
1 ts vaniljesukker eller -ekstrakt
gul konditorfarge
Svart perlesukker
Smør og margarin røres lyst og luftig. Ha i litt og litt melis iblandet vaniljen. Pisk godt sammen når alt er i og kremen har en god konsistens. Bland til slutt i farge. Sprøyt kremen over avkjølte muffins og dypp kantene i perlesukker.
Fine også uten ballen på toppen |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar