En mini-treetasjers bryllupskake
Det verste jeg vet er når jeg på
restaurant bestiller tiramisu til dessert, og får tørr sukkerbunn
med bittelitt krem uten det spor smak av verken kaffe eller likør.
En ekte tiramisu-dessert består av søte bordoirkjeks dynket i kaffe
og Amaretto (mandellikør) og med mye deilig krem av mascapone og
egg! Noe annet er en stor skuff. Med mindre man med vitende og vilje
lager en tiramisu-kake. Det er helt greit det, men da må det stå i
menyen at det er kake!
En tiramisu-kake er noe jeg lenge har
hatt lyst å lage, jeg ville prøve å overføre de gode smakene fra
desserten over i en kake. Anledningen bød seg til min venninnes
bryllup. «Kan jeg få bake kake?» er det første jeg spør om når
jeg får nyss om en stor begivenhet. I dette bryllupet fikk jeg bake
selve bryllupskaken! Bryllupet var en stor begivenhet med få
gjester. Åtte stykker til bords inkludert brudeparet, og fikk
servert en fantastisk middag med 8 retter. Pluss bryllupskake til
slutt. Derav en minikake, men tre etasjer må en jo ekte bryllupskake
ha uansett hvor liten den er!
Jeg lagde en sukkerbunn med vanilje for
å etterligne bordoirkjeksene. Jeg stekte en langpannekake, og skar
ut to sirkler i tre forskjellige størrelser. Til sammen 6 sirkler.
Jeg brukte størrelser slik at jeg utnyttet mest mulig av kaken. Jeg
valgte også å lage en smørkrem med mascaponeost i. Smør og
margarin er viktig for å holde fasongen på kaken, bare mascapone og
egg ville blitt for bløtt. Men mascapone må til for den gode
smaken.
Bunn:
6
egg
3
dl sukker
1,5
dl hvetemel
1,5
dl potetmel
3
ts bakepulver
3
ts vaniljesukker
Egg
og sukker piskes til stiv eggedosis. Ha i mel, bakepulver og
vaniljesukker og vend forsiktig i eggedosisen. Ha bakepapir i en
langpanne og fordel røren utover. Stek på 190 grader i ca 20 min.
Hvelv kaken på rist med en gang den kommer ut av ovnen og la den
avkjøle slik i formen. Når den er avkjølt skjæres den i sirkler i
ønskede størrelser.
Fyll:
1
liten kopp sterk kaffe
4
ss Amaretto eller annen mandellikør
250
g Mascapone
250
g smør
150
g margarin
ca
300 g melis
1
eggeplomme
For å lage kremen må smør og
margarin ha romtemperatur, og det røres hvitt. Ha i maskapone og
eggeplomme og rør litt litt. Ha så i litt og litt melis og rør til
man får en lys og luftig krem.
Bland kaffe og likør, og dynk
kakebunnene med det. Ha kremfyll mellom to like kakebunner, på
toppen og rundt kantene. Jeg kledde så hver minikake i hvit
marsipan, og pyntet med marsipanpynt som var ibandet kakao.
En kjempegod kake med smak av tiramisu,
og for å understreke, så er dette en kake, og ikke en dessert ;-)
Pynt av marsipan iblandet kakao. Nederst: perlerad, i midten: bånd og sløyfe... |
..og øverst: rose! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar