I stedet for blåbær brukte jeg en bringebærcoulis som jeg helte på toppen av kaken før den ble satt i ovnen. Frisk og syrlig kontrast til søt, hvit sjokolade.
Hvit sjokoladekake:
100+50 g hvit sjokolade
100 g smør
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 egg
revet skall av 1 sitron
saften av 1/2 sitron
2 1/2 dl mel
Bringebærcoulis:
100 g bringebær
25 g sukker
1 ts tykk balsamico
Kjør bær, sukker og balsamico i en hurtigmikser til alt sukkeret er oppløst. Ha blandingen gjennom en sil for å fjerne bringebærsteinene.
For å lage sjokoladekaken smelter man smør i en panne. Del opp 100 g hvit sjokolade i mindre stykker og la smelte i smøret. Rør godt. Ha i sukker og vaniljesukker og pisk i ett og ett egg om gangen. Ha i revet sitronskall og sitronsaft, og bland til slutt rask i melet. Ha kakerøren i en smurt form.
Hell bringebærcoulis i kakerøren i spiraler eller sikksakkmønsker. Dryss til slutt 50 g grovhakket sjokolade på toppen . Stek kaken i forvarmet ovn på 200 grader i 25 min. Kaken må gjerne få seg et melisdryss før servering!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar