3 egg
2,5 dl sukker
200 g romtemperert smør
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt eller -sukker
1 sitron
ca 3-4 dl bringebær
melis og vann/sitronsaft til glasur
Legg noen fine bringebær til sides til pynt. Skrubb sitronen i godt varmt vann og tørk den. Riv det ytterste gule av skallet og press utav saften. Legg til sides.
Mykt smør og sukker røres hvitt og luftig. Pisk i ett og ett egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Ha i mel, bakepulver, vanilje, sitronskall og -saft. Virker rører for fast kan man tilsette litt melk eller fløte.
Ha 1-2 ss melis på bringebærene og bland forsiktig. Bland bærene forsiktig i kakerøren. En brødform smøres godt og drysses med mel eller semulegryn. Ha i røren og bak i forvarmet ovn på 175 grader i ca 45-60 minutter. Stikk i kaken for å se om den er ferdig, før den avkjøles på rist i formen.
Når den er avkjølt hvelves kaken på et serveringsfat. Lag melisglasur av melis, vann og eventuelt litt sitronsaft. Ha på kaken og pynt med bringebær. Denne kaken holder seg saftig i mange dager. Oppbevares gjerne i kjøleskap, men bør serveres ved romtemperatur.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar