lørdag 7. juli 2012

Tagliatelle med reker i safransaus

Å ha litt safran i sausen gir en god kryddersmak til fiskeretter. Dette er en kjapp og enkel middag som allikevel har noe eksklusivt over seg.


Til 4 personer:
400 g tagliatelle
400 g gulrøtter
1 purre
600 g reker eller scampi
2 dl fløte
en liten klype safran
salt og pepper
olivenolje


Gulrøtter og purre skjæres i tynne staver og dampes møre i ca 15 min. Kok tagliatelle i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Reker eller scampi skrelles. Kok opp fløte og ha i safran. Pass på at rekene er godt avrente og tørre før de haes i sausen. Hvis rekene er råe trekkes de i fløten til de er klare, eller de varmes kjapt opp hvis de allerede er kokte. Krydre med salt og pepper. Ha til slutt grønnsakene i sausen eller server dem ved siden av.

Når pastaen er kokt helles kokevannet av og vendes litt olje i pastaen. Dander på tallerkener eller ha både tagliatelle og saus i en stor pastaskål.

Safranen brer seg raskt i fløten
  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar