I hele vinter har vi sett Kaptein
Sabeltann på barne-TV hver søndag. Det vil si, jeg insisterte på
at vi skulle se, ungene ville helst stenge TV-en når Sabeltann kom
på, for han er litt skummelt. Jeg syntes derimot det var kjempegøy,
og det har blitt til at vi alle har sett på. Kaptein Sabeltann
elsker tandoori, og jeg liker å introdusere ungene for nye smaker.
Ved å si at dette er Sabeltanns favoritt gjør jeg dem litt
nysgjerrige. Jeg lagde en mild versjon, men brukte allikevel en hel
chilipepper i marinaden. Var veldig spent på reaksjonen, og
heldigvis likte de det! Alt gikk ned på på høykant, til og med
nabojenten som var på besøk var kjempeglad i kyllingen. «Mer,
mer!»
Som tilbehør serverte jeg hjemmelaget
nan-brød fylt med poteter, løk og persille, samt stekte grønnsaker.
Mangochutney var kjøpt inn og skulle serveres ved siden av også, men
glemte den helt, dessverre. Neste gang satser vi at Kaptein Sabeltann
også kommer og spiser hos oss, og da lager jeg mangochutney selv, da
glemmes den ikke!
Kylling tandoori til 4 personer:
4-6
kyllingfileter eller kyllinglår
1
ts malt nellik
1
ts korianderfrø
1
ts spisskummen
1
ts kardemomme
1
ts svart pepper
1
ts paprikapulver
1
ts gurkemeie
chilipulver
etter smak
1
stor løk
2
fedd hvitløk
1-2
chilipepper
1
liten knoll fersk ingefær (ca 1 ss ferdig revet)
½
dl sitronsaft
Ha
grovhakket løk, hvitløk, chili og revet ingefær i en kjøkkenmaskin
og finhakk alt sammen. Ha i yoghurt, sitronsaft og krydder, og kjør
alt til en jevn masse. Skjær snitt i kyllingkjøttet slik at
marinaden trekker godt inn. Legg halvparten av marinaden i bunnen av
en skål, og legg kyllingen oppå. Dekk med resten av marinaden. Bruk
gjerne en ildfast form, da er det bare å sette rett i ovnen senere.
La marinere i kjøleskap i minst 6 timer, og opp til et døgn.
Forvarm
ovnen til 200 grader, og stek kylling i marinaden i ca 30 min.
Fyll til nan-brød:
Oppskrift på
nan-brød finnes her: Fyllet passer til ca halv porsjon av brødet.
2 ss smør
3-4 poteter
1 løk
3 fedd hvitløk
2 ss hakket
persille eller koriander
salt og pepper
Smør
og korianderfrø til pensling
Kok
potetene så vidt møre. Finhakk løk og surr på svak varme i smør
til den er myk og søt. Tilsett knust hvitløk og kokte poteter
skåret i terninger. La surre 5-10 min til potetene har fått smak av
alt. Smak til med salt og pepper og bland i hakket persille eller
koriander. La avkjøle.
Nan-brøddeigen
kjevles ut, og man skjærer sirkler rundt en frokosttallerken.
Fordel fyllet på ene halvdelen av sirkelene, og brett over. Bruk
litt vann langs kanten på sirkelen for å lime igjen, og press
sammen kantene. Stikk i nan-brødene, og smør med smør på toppen.
Strø litt korianderfrø oppå. Stek i forvarmet ovn på 225 grader i
ca 10-12 min.
Stekte grønnsaker:
4
gulrøtter
1
paprika
½
purre
1
fedd hvitløk
1-2 dl kokt ris
Soyasaus og pepper
Gulrøtter skrelles og grovraspes.
Purre skjæres i tynne strimler, og paprika i små terninger. Hvitløk
knuses. Ha alt i en stor stekepanne eller wok med litt nøytral
stekeolje. Surr først på middels varme, så på svak varme til alt
er mørt, ca 15-20 min. Ha i litt kokt ris på slutten. Smak til med
soyasaus og svart pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar