Et ekte festmåltid består av kjøtt eller fisk og masse
forskjellig tilbehør. I følge min mann
er det tilbehøret som gjør måltidet, og han koser seg aller mest når han kan
velge og vrake i mye forskjellig. I går
hadde vi derfor et herremåltid med andebryst, sopp stekt i andefett, stekte
middelhavsgrønnsaker, dampede sukkererter, kokte poteter og rødvinssaus. Kan ikke bli bedre på påskeaften.
Andebryst:
Til 4 personer ville
jeg brukt 2- 3 andebryst. Snitt fettet
på andebrystene og strø på med salt og pepper.
Brun brystene på begge sider og legg i en ildfast form. Ta vare på
fettet til å steke sopp i. Stek andebrystene på 160 grader i 10-15 min.
Kjernetemperatur skal være mellom 60 og 65 grader avhengig av hvor rød man
ønsker den. La hvile 10-15 min. Skjær i tynne skiver og server
Stekt sopp:
Sopp skjæres i tynne skiver. Stek i andefett eller smør.
Krydre med salt og pepper. Ha på en noen skvetter fløte og la tykne. Strø på
rikelig med persille.
Stekte middelhavsgrønnsaker
1 squash
1 rød eller gul paprika
1 løk eller 1 bunt med vårløk
1 fedd hvitløk
Salt og pepper
1 lite glass svarte oliven
150 g fetaost
Fylte pepperdew til pynt
Squash og paprika skjæres i terninger, løk finhakkes og
hvitløk knuses. Stek alt på middels varme i ca 15 min til grønnsakene er myke og
blanke. Smak til med salt og pepper. Ta bort fra varmen. Smuldre fetaost i og
bland. Bland til slutt i oliven (som bør ha romtemperatur), og pynt
med fylte pepperdews på toppen.
Enkel rødvinsaus
2 dl rødvin
3 dl buljong eller kjøttkraft
1 dl fløte
Salt, pepper, muskatnøtt
Kok opp rødvin med buljong eller kraft og reduser med ca
1/3. Ha i fløte og la koke videre i 10-15 min. Smak til slutt til med salt,
pepper og muskat, samt mer fløte hvis ønskelig.
Kokte poteter og dampede sukkererter gjør måltidet komplett,
men kan også gjøres mer utav hvis ønskelig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar