Risgrøt er mest kjent som julemat, og jeg tror det er mange norske hjem som serverer grøt på lørdagene gjennom hele året. Riskrem som dessert er mer typisk bare i julen her i Norge. I Belgia er det vanlig å spise en liten porsjon risgrøt kokt med safran som dessert. Grøten avkjøles og serveres med brunt sukker på topp.
I vårt norsk-belgiske hjem har vi da kommet til et slags kompromiss, en god blanding av disse variantene. Vi spiser varm risgrøt med safran og med brunt sukker på topp til lunsj eller til kvelds. Safranen gir både fin farge og god smak til grøten.
Den aller beste risgrøten er den som kokes i ca 1 time. Tilbered grøten etter anvisning på pakken. Tilsett frøene fra en vaniljestang eller 1 ss vaniljesukker pr liter melk. Bruker man vaniljestang, kan gjerne hele stangen koke med også, og fjernes før servering. Tilsett også et knivsodd safran, og kok til grøten er ferdig. Server i passe store skåler, og ikke glem det brune sukkeret!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar