Til 24 horn:
400 g hvetemel
100 g grovt rugmel
1 pk gjær
2 ss rapsolje eller annen matolje
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
lunket vann
raspet ost
Bland alt det tørre. Ha i olje. Varm opp vann og løs opp gjæren i en desiliter av vannet. Bland gjæren i deigen og spe på med litt og litt vann til deigen er passe klissete. Elt godt, minimum 5-10 min, og gjerne i en kjøkkenmaskin. La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
Kna luften ut av deigen og del opp i tre emner. Kjevle emnene til en sirkel, ca 1/2 cm tykk. Skjær i åtte snitter, og legg raspet ost i den tykke enden av snitten. Rull fra den tykke enden og bøy hornene før de legges på en bakeplate. La etterheve i 30 min. Pensle hornene med litt vann og strø litt raspet ost på toppen. Stekes i 10-12 min på 225 grader.
Den bakte jeg i dag, kjempe gode og enkle å lage :-) Anbefaller!
SvarSlettTusen takk :-)
SvarSlett