Til ca 20 snurrer:
Deig:
1 pk gjær
1 1/2 dl lunken melk
1 dl lunkent vann
3 dl sammalt hvete, fint
4 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts honning
1 egg
Fyll:
50 g smør
2 bananer
2 dl tørkede aprikoser
skall av 1/2 appelsin
2 ts kanel
100 g brunt sukker
Løs gjær opp i væsken. Bland sammen de andre ingrediensene til deigen og ha i gjæren til slutt. Elt godt til alt er blankt og uten klumper. La heve i ca 45 min.
Lag fyllet ved å skjære bananene i tynne skiver og hakke aprikosene. Smelt smør og bland i. Appelsinen vaskes i varmt vann, og det ytterste laget av skallet rives fint. Blandes sammen med banan og aprikos.
Når deigen er hevet knas først luften utav den, og kjevles den utover på en melet glatt flate. Lag et rektangel på ca 60x25 cm. Fordel fruktblandingen utover, men ikke på de øverste 5 cm. Strø på sukker og kanel. Begynn nederst og rull sammen. Slutt av slik at skjøten ligger ned mot bordflaten. Skjær i skiver på ca 2 cm og sett på bakeplate med papir. Trenger ikke være med enn 1-2 cm mellom hver snurr, hvis de heves slik at de kommer borti hverandre kan de bare brytes fra hverandre igjen etterpå.
La etterheve i ca 20 min. Stekes deretter på 225 grader i forvarmet ovn i 20-25 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar