fredag 18. november 2011

Mammas eplekake

Er så heldig at jeg er vokst opp med epletrær i hagen. Det er like ofte dårlige og gode somrer her på Vestlandet, og eplene er ofte sure og blir aldri helt modne. Slik ble det i år, men i kake er de kjempegode allikevel. Jeg synes faktisk kaken blir ekstra god hvis eplene er litt sure. Nå ble de aller siste eplene brukt opp i denne kaken, og den ble nytt med andakt. Superenkel og kjempegod. Mammas oppskrift :-)

150 g smør
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 egg

Så masse epler som man får plass til
Perlesukker
Kanel
Rosiner (valgfritt)

Smør og sukker røres hvitt. Ha i hvetemel og bakepulver. Pisk sammen eggene og bland alt sammen. Smør en rund kakeform, og hell i røren. Epler skrelles og skjæres i båter som legges langs kanten og innover mot sentrum helt til all kakerøren er dekket. Strø på perlesukker og kanel. Dryss på rosiner til slutt. Hvis man heller ønsker at rosinene skal bli myke og ikke sprøe kan de haes oppå røren før man legger epler på.

Stekes ved 175 grader i ca 40 min. Stikk i kaken for å sjekke om den er ferdig. Serveres med krem eller vaniljeis.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar