søndag 20. november 2011

Kylling satay med peanøttdip

For oss er dette en litt annerledes middag, og det gjør godt nå før julematsesongen slår til for fullt. Vanligvis spiser vi mest tradisjonelt norsk eller belgisk i helgene, for da har vi tid til å lage de gode gamle rettene som kjøttkaker, lapskaus eller fiskegrateng fra bunnen av. Og nå kommer helgene med pinnekjøtt og svineribbe som perler på en snor.


Heldigvis kom vi på noe annet denne helgen, og dette er ikke mye arbeid heller. Kyllingen blir ekstra smakfull og saftig av satay marinaden, og peanøttdip binder sammen den salte kyllingen med mild ris. Dippen treffer midt mellom ved å være både søt, salt og kremet samtidig.

4 kyllingbryst

Marinade:
1 ss honning
1 dl soyasaus
2 ss sesamolje
1 ts malte korianderfrø
1/2 ts chilipulver

Skjær kyllingfileter på langs i 3 biter. Bland alle ingrediensene til marinaden, og legg i kjøttet. La marinere i minst 2 timer. Tre kjøttet på spyd og grill eller stek i ca 4 min på hver side. La hvile i 5-10 min før servering.

Peanøttdip:
1-2 sjalottløk
2 ts olivenolje
3 ss grovt peanøttsmør
2 ss soyasaus
1,25 dl kokoskrem
2 ss søt chilisaus

Finhakk løk og surr i olivenolje. Ha i de andre ingrediensene og rør godt. Varm opp til rett under kokepunktet og avkjøl. Server lunken.

Kylling og dip serveres med ris og gjerne en tomatsalat. Grillet, fersk ananas er også godt ved siden av!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar