lørdag 27. august 2011

Toast med kantareller og speilegg

En ekte fransk toast med ekte norsk sopp. Et fantastisk måltid. Prøv med et glass rødvin til. Himmelsk.


Til to personer:
2 hvite skiver
smør
400 g kantareller (eller annen sopp)
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
timian og persille
1 dl matfløte
salt og pepper
2 egg
Gressløk og tomater til pynt

Begynn med å skjære kantarellene i strimler på langs. Finhakk sjalottløk og knus hvitløk. Legg til side.

Ha et godt lag med smør på begge sidene av skivene og risk dem i stekepannen til de er gyldne. Legg på serveringsfatet.

Surr løk og hvitløk i godt med smør, og ha i sopp. Stek på middels varme til soppen er mør og all væske er fordampet. Ha timian i sammen med soppen. Når soppen er klar sper man på med matfløte og koker inn til det tykner. Smak til med salt, pepper og persille. Fordel soppen på de to skivene. Stek eggene til speilegg, og la plommen være flytende når man legger dem oppå soppen. Pynt med gressløk på toppen og tomater ved siden av. Nyt!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar