Til 4 personer:
4 dl ris
3 egg
2-300 g rå scampi
4-500 g rødt eller hvitt kjøtt eller en kombinasjon av dette
1 chilipepper
1 stor løk
2 fedd hvitløk
2-3 ss soyasaus
salt og pepper (eller palmesukker i stedet for salt)
1 vårløk
sellerigrønt
Ca 11/2 dl nøytral olje
Minimais eller andre grønnsaker
Ris kokes i dobbel så mye vann som ris, og med en klype salt. Avkjøl.
Løken skjæres i ringer. De største ringene legges til side for å friteres. Bruk ca 1/3 av løken til det. Resten finhakkes. Hell 1-2 cm olje i en stekepanne eller wok. Bruker man wok trengs mindre olje siden den ikke er så vid i bunnen, ca 1-2 dl. La oljen bli varm og ha i løkringer. Stek til de er gyldenbrune. Snu ringene underveis så har man kontroll på at de ikke blir for brune. Legg ringene på kjøkkenpapir for å renne av oljen. Oljen i woken helles over i et kaffekrus og man kan bruke av den når man woker resten av maten.
Egg piskes sammen med 3 ss kaldt vann og litt salt og pepper. Stek en omelett. Avkjøl, og rull omeletten sammen for å skjære den i tynne strimler.
Bruker man fersk minimais må den kokes eller dampes på forhånd.
Scampi skrelles og kjøtt skjæres i tynne strimler. Press hvitløk og finhakk chili. Ha noen spiseskjeer av oljen i woken (eller i en stor stekepanne) og stek løk, hvitløk og chili. Etter 5-10 min haes kjøttet i og stekes godt på alle sider. Ha i scampi etter ca 2 min, og etter ca 2 min igjen haes ris og soyasaus i. Rør hele tiden så ikke risen setter seg fast i woken. Varm til slutt minimais i retten.
Smak til med salt og pepper eller bruk palmesukker i stedet for salt. Pynt med omelettstrimler, løkringer, sellerigrønt og en vårløk kuttet i ringer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar