søndag 3. juli 2011

Hyttescones

Denne oppskriften fant jeg på bloggen Briggs lekehus, en fantastisk interiørblogg med mye inspirasjon også om mat. Brigg kaller disse helgescones, men jeg omdøper dem til hyttescones fordi vi er på hytten nå, og vi har alltid samme mentalitet på hytten som i innlegget til Brigg: man tar litt av det man har. Og disse kommer vi til å lage mer på hytten, både fordi vi har, og tar oss, tid.


Her er den originale oppskriften: http://briggslekehus.blogspot.com/2011/05/helgescones.html, mens min ble slik:

3 dl hvetemel
3 dl havregryn
2 ts bakepulver
75 g grovhakkede valnøtter
2 dl rosiner
Revet skall og saften av ½ sitron
2 ss lettrømme
Ca 1 dl melk
3 ss smør        
½ ts salt
1 ss sukker

Rosinene bør legges i vann i noen timer eller natten over.
 
Bland sammen det tørre. Smelt smør og bland i sammen med rømme, sitron og melk. Bland rosinene forsiktig i helt til slutt. Deigen skal være ganske bløt, så ha i litt mer melk ved behov.

Hell deigen utover en bakeplate med papir, enten i flere små kaker eller i en stor kake. Stekes på 200 g ca 15 min. Ta ut og skjær i trekanter mens de ennå er varme.

Smaker nydelig med ost og syltetøy!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar