Dette er et festmåltid som er laget på 1,2,3. Utrolig smakfullt og fint å servere.
Til 4 personer:
500 g tagliatelle
2 sjalottløk
3 dl tørr hvitvin
400 g røkelaks
1 beger matfløte
svart pepper
masse hakket fersk persille
Kok opp en stor panne med godt saltet vann med nøytral olje i. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Har man et helt stykke laks skjæres det i tynne skiver. Trenger ikke være påleggstynt, og i hvert fall ikke jevnt. Alt skal i gryten :-)
Sjalottløk finhakkes og surres i 1 ss smør i en tykkbunnet panne. Ha i vinen og kok til ca halv mengde. Ha i fløte og kok til sausen tykner, ca 5 minutter. Pepre etter smak. Ta sausen fra varmen og ha i røykelaks. Rør forsiktig rundt, legg på lokk og la stå i 5 minutter. Ha til slutt i persille og server oppå tagliatellen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar