Det ble lang dag på jobben, men denne kaken kunne enkelt lages kvelden før og tas med. Den er naturligvis overherlig når den er lunken, og fremdeles nydelig dagen etter.
Bruker oppskriften på enkel Belgisk eplekake, men erstatter eplene med rabarbra. Øker sukkermengden litt siden rabarbra er litt surere enn eple. Kremen er inspirert av Passion 4 Baking.
Kake:
3 egg
200 g sukker
180 g smør
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
5 stilker rabarbra
Rabarbraen skylles og skrelles, og skjæres i tynne skiver. Smelt smøret. Visp eggeplommer og sukker lyst og luftig, og ha i smeltet smør. Sikt i mel og bakepulver. Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig i med en slikkepott. Ha til slutt i rabarbraen.
Smør en avlang brødform eller en rund kakeform, og strø med mel. Ha i røren og stek i ca 45 min på 200 grader. Stikk i kaken for å sjekke om den er ferdig.
La kaken avkjøle før man tar på krem.
Krem:
1 pk jordbærgele
2 dl kremfløte
1/2 ss sukker
Kok gelen etter anvisning på pakken, men bruk bar halvparten av mengden med vann. Avkjøl og og la stivne, helst over natten. Alternativt setter man gelen i fryseren til den har stivnet helt, men uten å fryse den.
Halvpisk kremfløten med sukkeret. Ha i stivnet gele og pisk videre til en mousse. Sprøyt på kaken!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar