onsdag 22. juni 2011

Fisk og frukt

Fisk og frukt er en uvanlig kominasjon, og mange er skeptiske når de får servert disse to rettene. Men heldigvis smaker alle, og opplever en nydelig kombinasjon. Dette er to retter som er fantastiske på sommerbuffeten eller som forret. De fleste jeg har servert dette til foretrekker laksen, mens jeg selv er mer fan av tunfisken. Vi har gjerne sistnevnte til middag på en varm sommerdag sammen med rissalat.


Laksemousse på kiwi:
6 kiwi
2-3 tomater
200 gram røkt laks
persille
sitronsaft
2 ss majones
2 ss kremfløte

Kiwiene skrelles. Har man store kiwi deles de i to i sikksakkmønster. Har man små kiwi trenger man dobbelt så mange, og man skjærer bare av toppen i sikksakkmønster. Sett hver kiwi på en tomatskive.

Ha laksen i en kjøkkenmaskin med kniv og kjør til den er finhakket. Ha i hakket persille, majones og fløte, og kjør videre til en luftig mousse. Smak til med sitronsaft.

Laksemoussen kan hasen oppå kiwien med en skje eller med en sprøytepose.


Tunfisk med fersken:
6 hermetiske fersken
1 liten boks tunfisk i vann
gressløk
2 ss majones
salt og pepper

Hell kraften av ferskene og dander på salatblader. Hell også kraften av tunfisken og bland med finklippet gressløk og majones. Smak til med salt og pepper. Ha skjeer med tunfisk oppi ferskene.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar