fredag 27. mai 2011

To herlige sommersyltetøy


Jordbærsyltetøy med lime og vanilje
Både jordbær og lime er fantastiske sommerfrukter, og å blande dem sammen gjør begge enda bedre, og de bringer frem det beste i hverandre, det søte og det sure! Vaniljen gir absolutt det lille ekstra.

1 kurv med jordbær
Saften av ½ lime
1 vaniljestang
2 ss sukker
2 ts syltepulver

Jordbærene renses og vaskes, og skjæres i to eller fire. Vaniljestangen skjæres på langs, og frøene skrapes ut med en knivspiss. Ha vaniljefrøene sammen med jordbærene i en panne. Press over saften av ½ lime. Kok opp, og la koke til jordbærene er myke. Ha over sukker og syltepulver og kok til sukkeret er oppløst.

Hele huset lukter av jordbær og vanilje når man koker dette syltetøyet :-)


Syltetøy av bringebær, pære og pasjonsfrukt
Pasjonsfrukt er en både sur og søt samtidig og gir en herlig kontrast til bringebær og pære.

1 pære
Ca 200 g bringebær
2 pasjonsfrukter
2 ss sukker
2 ts syltepulver

Pæren skrelles og skjæres i små biter. Haes så i en panne sammen med bringebærene og innmaten av pasjonsfrukten. Kok opp, og la koke til pæren er myk. Ha over sukker og syltepulver og kok til sukkeret er oppløst.


Hvis man ikke spiser syltetøyet med en gang fylles det helt til randen på rene glass mens det ennå er varmt. Men det beste er å avkjøle det litt, fylle på krukke og bare kose seg. Kan has på skiven, på grove kjeks eller på isen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar