søndag 24. april 2011

Tiramisu



Med svigerfar på besøk måtte jeg benytte anledningen til å lage hans favorittdessert: tiramisu. Elsker denne desserten selv, med likørsmaken og den myke ostekremen. Bør lages dagen før slik at alle smaker får satt seg skikkelig.
Bourdoirkjeks

Ingredienser:
200 g bourdoirkjeks
500 g mascarpone
4 ss sukker
1 kopp sterk kaffe
2 eggehviter
3 eggeplommer
4 ss Amaretto (mandellikør)
Kakaopulver til toppen

Bland Mascarpone med eggeplommer og sukker. Visp godt. Visp eggehvitene stive og bland forsiktig med osteblandingen.



Ha Amaretto i kaffen, og snu en og en kjeks i væsken. Ikke la hver kjeks ligge for lenge i kaffen, noen sekunder er nok. Blir kjeksene for bløte blir hele desserten for bløt. Legg et lag med kjeks i en skål, og legg halvparten av osteblandingen oppå. Legg nok et lag kjeks og resten av osten på topp. Sikt et tynt lag med kakao på toppen. La stå minst tre timer, og helst naten over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar