Denne kaken heter tradisjonelt kvikklunsjkake, og er en kjempegod sjokoladekake med en ekstra god glasur. Glasuren kan også brukes som fyll hvis man deler kaken i to eller tre. Passer til alle anledninger og kan lages både i langpanne, rund form eller som muffins. Enkel og god!
Denne oppskriften er til langpanne. Bruk halv porsjon til vanlig rund form. Med måleenheten ”kopper” menes vanlige små kaffekopper. Nøyaktig mengde er ikke det viktigste, men det at maleenheten er lik for alle ingredienser.
4 kopper sukker
4 egg
3 ss kakao
4 ts vaniljesukker
5 ½ kopp hvetemel = 650 g
4 ts bakepulver
2 kopper melk
Visp sukker og egg til eggedosis. Ha resten av ingrediensene i eggedosisen. Hvetemel og kakao bør siktes. Rør godt. Stekes på 200 grader i ca 30 min.
Glasur
4 ts vaniljesukker
4 ss sterk kaffe
3 ss kakao
Sikt melis, vaniljesukker og kakao. Ha i smeltet smør og kaffe. Ha glasuren på, og eventuelt fyllet i, kaken mens den ennå er lunken.
Pyntes til en passende anledning.
Brukte også denne oppskriften da vi lagde sjørøverkake. Fant bare tegninger og beskrivelse på internett: http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/sjoroverskute/
Brukte også denne oppskriften da vi lagde sjørøverkake. Fant bare tegninger og beskrivelse på internett: http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/sjoroverskute/
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar