Når vi nå er kommet til februar, og det fremdeles ligger julekakerester igjen i boksene må det gjøres noe med. Noen herlige varianter av tilslørte bondepiker er utmerket bruk av julekakene! Her er to varianter:
Variant 1: Med krydderkaker
Bruk julekakerester som pepperkaker, sirupsnipper eller spakulasjer. Kakene knuses og brunes lett i litt smør i en stekepanne. Avkjøles. Legges lagvis i porsjonsformer eller i en stor skål sammen med eplemos eller eplesyltetøy.
Eplemos er veldig enkelt å lage selv. Skrell epler og skjær i småbiter. Ha vann i en panne akkurat slik at det dekker bunnen, og ha eplene i. Kok opp, og la eplene koke seg møre. Ha i mer vann hvis nødvendig, men bare bitte litt om gangen. Smak til med sukker til slutt. Bør avkjøles før den has i desserten. Kan også fryses.
Pisk krem og ha på toppen.
Variant 2: Andre julekaker.
Bruk for eksempel sandnøtter, kakemenn, sitronkranser eller lignende. Disse kakene skal også knuses og brunes i en panne med litt smør. Avkjøl. Ha kakene i porsjonsformer eller en stor skål. Hell over bringebær- eller jordbærsaus. Da vi spiste riskrem med bringebærsaus i julen ble ikke all sausen spist opp, og jeg frøs restene. Denne brukte jeg nå i desserten. Ha på krem på toppen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar