lørdag 26. februar 2011

Black ’n’ White med kamskjell og scampi

En enkel, nydelig pastarett som fungerer like bra til forrett som hovedrett. Tenker at denne kommer til å bli laget ofte når vi begynner å reise på hytten utover våren og sommeren. Da kommer vi som regel frem fredag ettermiddag, må pakke ut og lage alt klart til å få ungene i seng med én gang, og er veldig klar for god mat som er kjapp å lage når vi endelig kan sette oss ned.

Hovedrett til 4 personer:
200 g svart og 200 g hvit tagliatelle
Extra virgin olivenolje
2 hvitløksfedd
1 rød chili
16-20 kamskjell
16-20 rå scampi
1 dl tørr hvitvin
Hakket, fersk persille

Kok pasta i saltet vann.

Fres finhakket hvitløk og chili i olje og stek så kamskjell og scampi i samme gryten. Del gjerne opp i flere små porsjoner slik at skalldyrene blir stekt og ikke kokt. Det som er ferdig stekt taes ut av gryten og holdes varmt.

Når alt er stekt samles det i gryten, og man heller vinen over for å koke inn litt. Smak til med salt og pepper. Ha den ferdig kokte pastaen i sausen og bland godt. Hell over litt olje, og dryss persille på toppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar