søndag 28. november 2010

Rødkål

Hjemmelaget rødkål er enkelt å lage, og veldig mye bedre enn den ferdiglagde i pakke. Denne rødkålen er relativt søt så jeg synes ikke den passer så godt til pinnekjøtt. Den passer derimot supergodt til blant annet svineribbe, medisterkaker, fiskekaker og blodpølse.


Ingredienser:1 rødkål
1 løk
2 ss balsamico eller vanlig eddik
salt og pepper
1 kg epler
5 ss sukker

Skjær kålen i tynne remser. Fikkhakk løken, og surr den i litt smør eller margarin. Ha i kålen, og krydre med salt og pepper. Ha i balsamico og vann (ca 1 cm på bunnen av pannen). Eplene skrelles og skjæres i biter. Ha i pannen, og kok opp. La koke med lokk i ca 1 time, til kålen er godt gjennomkokt.

Ta kålen av platen, og ha i sukker. Rør godt. Jeg bruker alltid en stavmikser til slutt og lager en mos av alt sammen, men dette er valgfritt.

Denne mengden holder nok til 2-3 middager for 4 personer. Frys den i porsjoner, og man har et kjapt og veldig godt tilbehør en travel ettermiddag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar