Dette er en mektig, herlig dessert med mørk,
klissete sjokoladekake, deilig luftig krem og syrlig bringebærsaus på toppen. Passer
vel så bra til en mørk høstkveld som til en sommerfest på lyse netter.
Oppskriften passer til en rund springform 24 cm i diameter eller til en halv langpanneform.
Brownies
200 gram sukker
120 gram meierismør
2 egg
25 gram kakao
200 gram mørk sjokolade
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
60 gram mel
Grovhakk all sjokoladen. Smelt smør og løs
sukkeret opp i det smeltede smøret. Lettpisk eggene. Hell smør og sukker over
eggene mens man rører hele tiden. Smelt sjokoladen i den varme røren ved å tilsette
litt og litt. Hold igjen ca 1/3 som skal strøs på toppen. Rør forsiktig i de
tørre ingrediensene. Hell røren i smurt form og strø resten av sjokoladen på toppen.
Stekes ca 30 min i forvarmet ovn på 175 grader.
Bringebærsaus
½
dl sukker
½
dl vann
2
dl bringebær
1
ts tykk balsamico
Kok
opp vann og sukker og rør til sukkeret er helt oppløst. Ha sukkerlake og
bringebær i en blender og kjør til tykk saus. La avkjøle og bland i en teskje
tykk balsamico.
Krem:
3
dl kremfløte
1
ts sukker
Pisk
kremfløte med sukker til den lager myke topper og er tykk nok til å bre over
kaken.
Browniesen
må være helt avkjølt. Ha på et tykt lag med krem og ha litt bringebærsaus på
toppen. Strø over hakket sjokolade. Server med bringebærsaus ved siden av.
Psss. Vi hadde ikke bringebær på hytten denne helgen. Hadde glemt å kjøpe. Men skulle vært med!