tag:blogger.com,1999:blog-1278693594369593967.post810335457005501502..comments2024-01-04T19:28:17.956+01:00Comments on Fra sjel til mage - en matblogg: Gratinert sikoriKatrinehttp://www.blogger.com/profile/06996707429388760336noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1278693594369593967.post-20362343096193258352013-03-14T22:11:20.231+01:002013-03-14T22:11:20.231+01:00Ganske morsomt, egentlig!!! Skal gi en lyd når jeg...Ganske morsomt, egentlig!!! Skal gi en lyd når jeg får mulighet til å blogge om det. I mellomtiden kan jeg prøve å grave frem oppskriften for å sende deg!Katrinehttps://www.blogger.com/profile/06996707429388760336noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1278693594369593967.post-19036539503107486102013-03-14T21:39:44.270+01:002013-03-14T21:39:44.270+01:00Hej. När jag hade kollat på din blogg, så fortsatt...Hej. När jag hade kollat på din blogg, så fortsatte jag och googlade Gentse stoveij. Jag hittade recept, men de var bara på holländska. Jag lät Google translate översätta. Och då såg det ut så här - fullständigt vansinnigt, alltså. <br /><br />"Frukt i en kastrull löken på låg värme.<br />I en stekpanna, smält smör, kuber halv kött add och alla rör runt tan (se alla sidor skruvas skorpa, alltså inte för mycket lika brickor, annars människor koka köttet i stället för Browning).<br />Ta köttet ur pannan och ta med den till löken i grytan.<br />Grädda den andra halvan av blocken och placera den i grytan.<br />Ta köttet efter smak med salt och peppar, strö över mjöl (se beredning bullet 4) och rör om väl."vinmatalsace.wordpress.comhttps://www.blogger.com/profile/16512999520599424471noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1278693594369593967.post-39650162609288648932013-03-14T21:26:47.711+01:002013-03-14T21:26:47.711+01:00Jeg vet hvilken gryte du snakker om, men har dessv...Jeg vet hvilken gryte du snakker om, men har dessverre ikke lagt inn den på bloggen . Carbonade Flamande eller stoofvlees er vanlige begrep. De bruker oksekjøtt eller hestekjøtt og koker i øl i mange timer, opp til 7-8. Løk og laurbær hører med. Og selvfølgelig med pommes frites ved siden av!! Denne bør komme på bloggen snart. En virkelig skatt. Takk for at du tittet innom.Katrinehttps://www.blogger.com/profile/06996707429388760336noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1278693594369593967.post-10686221834569781082013-03-07T15:43:48.193+01:002013-03-07T15:43:48.193+01:00Trevlig blogg!
Det här är väldigt gott - även im d...Trevlig blogg!<br />Det här är väldigt gott - även im det tog mig en stund att förstå att sikori kallas för endive på svenska. Gratinerad med ostsås är det riktigt, riktigt läckert. <br />Du skriver om belgisk mat. Har du recept på Gentse stoverij/Carbonade flamande (jag vet inte om jag har rätt stavning). Det är en gryta som jag åt i Belgien för några år sedan. Vad jag kommer ihåg, så är det en gryta med nötkött kokat i öl, mycket lök och med tydlig smak av lagerblad.<br />/RolandRoland Dahlströmhttp://vinmatalsace.wordpress.comnoreply@blogger.com